X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Prințul Charles n-are voie să dea autografe. Explicația e surprinzătoare!

8 sep. 2018,, 23:29   Externe
5178 0

În cazul în care ajungeți vreodată în preajma Prințului Charles, n-o să puteți face două lucruri: să-i strîngeți mîna și să-i cereți un autograf.

Vizavi de prima variantă, e bine știut că regalitățile sînt cele care decid dacă întind sau nu mîna celor pe care îi întîlnesc, așa că nu s-ar cuvine să faceți un acest gest.

Cît despre autografe, casele regale au niște reguli bine stabilite. Niciun membru al casei regale nu are voie să dea autografe. Prințul Charles, de exemplu, vă va răspunde cu ”nu am voie să fac asta”, în caz că îi vreți cere unul și asta pentru că a-și lăsa semnătura pe o foaie de hîrtie la întîmplare ar însemna încălcarea cutumelor regale.

Mai exact? Datul unui autograf ar putea duce la falsificarea semnăturii unui viitor rege, iar acest risc nu este unul pe care vreo casă regală din lume să și-l asume. Așa se face că nici măcar Kate, care nu s-a născut într-o familie regală, nu are voie să facă acest lucru.

Totuși, Charles a încălcat cîndva acest protocol, care există de secole, pentru un băiețel sinistrat, în 2010. Nu știm dacă au existat urmări ale deciziei sale, dar știm că, pe atunci, gestul său a creat o isterie. ”Toată lumea știe că protocolul regal presupune ca regina și prințul charles să nu semneze niciodată autografe. Pot semna documente oficiale sau în cărțile celor pe care îi vizitează, însă niciodată autografe”, spunea un cunoscător al cutumelor regale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?