X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Disputa privind numirea ministrului apărării continuă. Reacția lui Dodon (DOC)

19 sep. 2017,, 10:51   Politică
4039 10

Curtea Constituțională nu poate „desena” încontinuu scenarii comode guvernării. Astfel a comentat președintele Igor Dodon sesizarea depusă astăzi de Guvernul Filip, pe marginea refuzului de a promova candidatura lui Eugen Sturza la Ministerul Apărării, notează NOI.md.

Dodon spune că a transmis Guvernului o scrisoare oficială prin care respinge pentru a doua oară candidatura lui Sturza, propusă de democrați.

„Înțeleg că Guvernul Filip inventează acum proceduri pentru a implica din nou Curtea Constituțională în combinațiile sale politice. Dar atrag atenția că CC nu poate desena încontinuu scenarii comode guvernării. Dacă actuala Curte Constituțională va încerca să excludă Președinția din procesul numirii miniștrilor și va jongla iarăși cu legea în favoarea Coaliției de la guvernare, ea se va autodiscredita definitiv. Și va fi ea însăși pasibilă de răspundere la timpul potrivit", a declarat Dodon.

Demnitarul a mai menționat că, în calitate de șef de stat, nu poate accepta o candidatură „incompetentă și politizată” în fruntea Armatei Naționale. El a atenționat că orice încercare de a-l învesti în funcție pe Eugen Sturza fără decret prezidențial va fi în afara cadrului legal.

„Un asemenea ministru va fi nelegitim. Nu îl va recunoaște nici Președinția, nici Armata, nici cetățenii. Onoarea de general nu le va permite militarilor să fie conduși de un ministru parvenit, impus pe căi neconstituționale”, a adăugat Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?