Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sindicatul „Demnitate” îi îndeamnă pe manifestanţi să respecte legea

18 sep. 2017,, 18:20   Societate
2697 1

Sindicatul "Demnitate", reprezentantul legal al angajaţilor din Poliţie, îşi exprimă regretul faţă de acţiunile de violenţă ce au avut loc în timpul protestelor din data de 17 septembrie la Chişinău şi îndeamnă cetăţenii şi liderii politici să respecte legea în timpul acţiunilor de protest organizate.


Preşedintele Sindicatului "Demnitate" Mihail Laşcu a comunicat astăzi că acţiunea de protest de la Chişinău din 17 septembrie, declarată de organizatori ca fiind paşnică, a dus, din păcate, la violenţă. În timpul manifestaţiei de lîngă postul de televiziune public "Moldova 1", protestatarii au încercat să treacă prin cordonul de poliţie cu microbuzul. Drept consecință, doi poliţişti au fost răniţi. Un alt angajat a fost lovit în cap şi este internat în spital.

„Poliţia reprezintă instituţia statului şi nu poate fi sfidată sau abuzată. De asemenea, nu sînt acceptate provocări sau instigări la violenţă. Cetăţenii trebuie să trateze cu respect pe cei care îşi îndeplinesc datoria – menţin ordinea publică şi îi protejează. Poliţia este apolitică şi apără în strictă conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională interesele constituţionale a cetăţenilor Moldovei", a menţionat Laşcu.

Secretarul general al Sindicatului "Demnitate", Angela Otean, a menţionat că prin intermediul acestui comportament protestatarii "demonstrează lipsa de respect faţă de stat şi instituţiile lui".

Vicepreşedintele Sindicatului "Demnitate", Alexandru Gobjila, a spus că "făptaşii provocărilor trebuie să răspundă în faţa legii. Sindicatul va menţine un contact strîns cu mass-media, astfel încît societatea să cunoască fiecare detaliu al acestui incident".

Sindicatul "Demnitate" cere organelor abilitate de supravegherea respectării legislaţiei tragerea la răspundere penală şi contravenţională a organizatorilor şi făptaşilor atacurilor violente şi agresiunilor fizice şi verbale la adresa poliţiştilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?