X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

La Bălţi sînt îngrijoraţi de legalitatea deplasării lui Renato Usatîi

18 sep. 2017,, 18:10   Politică
3080 2

Biroul Cancelariei de Stat din Bălți intenţionează să apeleze la judecată în legătură cu absenţa la serviciu a primarului oraşului, Renato Usatîi. Acest lucru l-a declarat jurnaliştilor şeful Biroului Bălţi al Cancelariei de Stat, Octavian Mahu.

Anterior Mahu a fost viceprimar de Bălţi şi a candidat la postul de primar, dar alegerile au fost cîştigate de Renato Usatîi. După aceasta el a trecut din Partidul Comuniştilor în Partidul Democrat şi a obţinut funcţia de şef al Biroului Cancelariei de Stat.

Potrivit spuselor lui, Biroul Cancelariei de Stat s-a adresat Consiliului municipal Bălţi, solicitînd să prezinte actele de deplasare ale lui Usatîi, care este absent la locul de muncă din 7 septembrie 2016.

„Consiliul muniicpal Bălţi a adoptat decizia de a-l delega peste hotare pe Renato Usatîi pe perioada de 60 de zile, de la 21 iulie pînă la 18 septembrie 2017, inclusiv în vizită oficială pe teritoriul Federaţiei Ruse. Potrivit regulamentului, un funcţionar poate pleca în deplasare sau la stagiere peste hotare doar la invitaţia părţii-gazdă. În documentele primăriei Bălţi lipseşte însă această invitaţie.

Noi vom apela la judecată, ca instanţa să determine legalitatea deplasării lui Renato Usatîi”, a declarat Mahu. Anterior Renato Usatîi, care se ascunde la Moscova de urmărirea penală în Moldova, a declarat în mai multe rînduri că autorităţile încearcă să-l înlăture din funcţia de primar al municpiului Bălţi. El consideră aceasta, cît şi urmărirea penală „răfuială a autorităţilor cu politicianul opozant, care îl critică pe Vlad Plahotniuc”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?