Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A chemat poliția din cauza unui răspuns în limba rusă

18 sep. 2017,, 15:36   Externe
2125 1

În orașul ucrainean Vîșgorod un cumpărător al hipermarketului a chemat poliția din cauza faptului că casierița i-a spus că nu înțelege limba oficială.

O postare despre acest incident a făcut un bărbat pe pagina sa de Facebook.
Potrivit lui, femeia și-a argumentat refuzul prin faptul că este rusă de naționalitate. „Eu comunic că ea încalcă legile Ucrainei conform cărora deservirea / furnizarea informațiilor trebuie să aibă loc în mod implicit în limba ucraineană”, scrie el.
Potrivit bărbatului, în timpul incidentului el a cerut să fie chemat administratorul și să i se dea cartea de reclamații. Aceasta nu i-a fost dată și el a sunat la poliție, după care a scris o declarație la fața locului.


Legea educației, adoptată de Rada Supremă a Ucrainei pe 5 septembrie, introduce o interdicție de facto referitoare la predarea în orice altă limbă decît cea ucraineană. În a doua lectură, în Lege a fost adoptată o normă potrivit căreia în 2018 numai în ciclul primar să rămînă clase cu predare în limbile minorităților, inclusiv cea rusă. Din clasa a cincea predarea disciplinelor în limbile minorităților naționale este anulată. Începînd cu anul 2020, predarea în limbile minorităților naționale va fi eliminată și din clasele primare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?