X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Republica Moldova a prezidat reuniunea Biroului AP EURONEST

18 sep. 2017,, 12:30   Politică
2931 0

Copreședinții EURONEST, deputații Marian Lupu și Rebecca Harms, au prezidat recent Reuniunea Biroului Adunării Parlamentare a organizației, informează NOI.md.

La ședință au mai participat șefii delegațiilor parlamentare ai țărilor Parteneriatului Estic precum Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Georgia, Ucraina. Participanții au luat decizia de a desfășura cea de-a 6-a ședință plenară a AP Euronest în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie la Kiev, Ucraina. Tematica dezbaterilor „Securitatea cibernetică în UE și Țările Parteneriatului Estic”.

Adițional, în cadrul sesiunii de dezbatere se vor aborda subiecte referitoare la războiul hibrid și a propagandei antieuropene. Potrivit autorităților de la Chișinău, aceste subiecte sînt de o mare importanță și actualitate pentru Republica Moldova.

Tot atunci se va reuni Grupul de lucru ad hoc pentru țările Parteneriatului Estic care au semnat Acordul de asociere cu UE, grup creat la inițiativa Chișinăului. Scopul acestei structuri este de a sprijini aspirațiile europene ale țărilor asociate la UE din cadrul Parteneriatului Estic: Moldova, Georgia, Ucraina.

Cel de-al doilea obiectiv al copreședinției moldovenești a fost desfășurarea unei ședințe a Comisiei afaceri externe a Parlamentului European la tematica Parteneriatului Estic, obiectiv realizat pe 14 septembrie curent.


Menționăm că cea de-a 6 ședință plenară a AP EURONEST reprezintă un pas în pregătirea către Summitul Parteneriatului Estic, la care vor participa șefii de state și de guverne, precum și copreședinții AP EURONEST, deputații Marian Lupu și Rebecca Harms.

Adunarea Parlamentară Euronest este o instanță interparlamentară formată din deputați ai Parlamentului European și din cele șase țări ale Parteneriatului Estic: Ucraina, Moldova, Belarus, Georgia, Armenia și Azerbaidjan. În 2010 Belarusul a fost suspendat din Euronest pentru nerespectarea celor mai elementare drepturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?