X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

FAO va continua să sprijine dezvoltarea agriculturii în Moldova

18 sep. 2017,, 17:10   Economie
2430 0

Organizația pentru Alimentație şi Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) și-a reiterat disponibilitatea de a susține, în continuare, dezvoltarea și sustenabilitatea agriculturii din Republica Moldova, transmite NOI.md.


Despre acest lucru au anunțat reprezentanții FAO, în cadrul unei întrevederii cu ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca.


Părțile au stabilit prioritățile strategice ale ministerului de resort pe termen mediu, în baza noii structuri și a noilor competențe. De asemenea, au fost analizate proiectele implementate cu suportul organizației.


De menționat că pe parcursul ultimilor trei ani Republica Moldova a beneficiat de expertiză şi asistență tehnică din partea Organizației pentru Alimentație şi Agricultură a Națiunilor Unite, în valoare totală de circa 2 mil. dolari SUA, pentru fortificarea sectorului, inclusiv îmbunătățirea legislației și a siguranței alimentelor.

Vasile Bîtca le-a mulțumit pentru suportul acordat, exprimîndu-și siguranța unei colaborări eficiente cu FAO și în continuare.


În acest context, reprezentanții FAO au reiterat că Republica Moldova reprezintă o prioritate în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Organizația pentru Agricultură şi Alimentație a Națiunilor Unite privind instituirea unei Reprezentanțe FAO în Republica Moldova, semnat în aprilie 2014.

Astfel, ei au reiterat disponibilitatea FAO de a acorda în continuare expertiză şi asistență tehnică pentru dezvoltarea unui sector agricol durabil în Republica Moldova.

De menționat, în scopul de a stabili prioritățile ajutorului acordat, Guvernul țării noastre în comun cu FAO a elaborat şi aprobat Programul Cadru de Țară, pentru anii 2016-2019, ce se axează pe trei domenii prioritare de asistență pentru țara noastră: creșterea competitivității sectorului agricol, promovarea agriculturii durabile şi dezvoltării rurale, precum și îmbunătățirea capacităților în gestionarea durabilă a resurselor naturale şi managementul dezastrelor naturale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?