X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Sancţionare dură pentru trucarea licitaţiei

18 sep. 2017,, 11:20   Economie
3115 0

Trei companii din Republica Moldova au fost sancţionate cu penalitate în valoare de peste 2 milioane de lei pentru trucarea licitației de reparaţie a drumurilor, comunică NOI.md.

Potrivit Consiliului Concurenţei, sancţiunile de penalizare au fost aplicate companiilor S.C. „Ecosem Grup" S.R.L., S.C. „Irinda Prim" S.R.L. și „Litarcom" S.R.L., care au avut o înțelegere de cartel în cadrul licitației privind achiziționarea lucrărilor de reparație a drumului public de acces spre satul Doltu, organizate și desfășurate de Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor".

Acțiunile acestora au dus la mimarea concurenței în cadrul procedurii de licitație și la majorarea artificială a prețurilor cu aproximativ 27 %.

Conform deciziei Consiliului Concurenţei, compania „Litarcom" urmează să plătească 1 mil. 099 mii 429,01 lei, „Irinda Prim" – 917 mii 749,97 lei şi „Ecosem Grup" - 5 mii 032,16 lei.

Companiile urmează să achite în bugetul de stat amenda stabilită în decurs de 60 de zile.

Consiliul Concurenţei a amintit că, în conformitate cu prevederile legislației în domeniul concurenței, în Moldova sînt interzise orice acorduri între întreprinderi sau asociaţii de întreprinderi, orice decizii ale asociaţiilor de întreprinderi şi orice practici concertate care au ca obiect sau efect împiedicarea, restrîngerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?