Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Un nou uragan "Maria" se îndreaptă spre Caraibe

18 sep. 2017,, 11:51   Externe
2402 0

Maria s-a transformat în uragan și se îndreaptă spre Caraibe, care au fost recent parțial devastate de Irma, cu o viteză a vîntului de 120 de kilometri pe oră, a anunțat Centrul Național American pentru Uragane (NHC), transmite AFP.

Furtuna tropicală Maria a fost avansată în uragan de categoria 1, nivelul cel mai scăzut pe scara Saffir-Simpson care numără cinci, iar ochiul său se afla la 225 de kilometri nord-est de Barbados, potrivit NHC. Înaintează cu o viteză de 24 de kilometri pe oră în direcția vest-nord-vest.

"Potrivit estimărilor traiectoriei, ochiul uraganului va trece luni seară pe deasupra Insulelor Sub Vînt, iar marți peste extremitatea de nord-est a Mării Caraibelor", a precizat NHC.

Alerte pentru uragan au fost declanșate în Saint Kitts și Nevis, precum și în Montserrat (Marea Britanie).

Au mai fost plasate în stare de alertă Insulele Virgine Britanice și Americane, insulele din Antilele franceze Guadelupa și Martinica, Antigua și Barbuda, Sfînta Lucia, precum și Sint Eustatius și Saba din Antilele Olandeze.


Franța, Marea Britanie și Olanda sînt în centrul unor polemici legate de mijloacele puse în aplicare după trecerea uraganului Irma care a devastat teritoriile lor de peste mări în urmă cu aproape două săptămîni.

Guvernele francez, britanic și olandez sînt acuzate mai ales că au întîrziat să trimite ajutoare și întăriri polițienești în aceste insule, pradă haosului și uneori confruntate cu jafuri după trecerea uraganului care a făcut vreo 40 de morți în Caraibe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?