X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

O furtună în România a devastat tot ce i-a ieșit în cale (VIDEO)

18 sep. 2017,, 08:41   Externe
9257 3

Bilanţul tragic al furtunii de duminică seara se ridică la 8 persoane, toate au fost ucise de obiectele smulse de vîntul care a atins şi 100 de km/h.

Acestea sînt din trei judeţe: Timiş, Arad şi Bistriţa. Cinci persoane au fost ucise de furtuna care a izbucnit în vestul ţării, două în Timişoara, două în Buziaş şi una în Arad.



Una dintre victime, o femeie, a fost lovită de crengile unui copac la Zoo din Timişoara, iar un bărbat a murit după ce un panou publicitar căzut peste maşina în care se afla, transmite corespondentul MEDIAFAX. O altă femeie a murit în localitatea Moneasa, din judeţul Arad, în urma furtunii puternice. Sute de copaci şi stîlpi de iluminat au căzut pe carosabil, în Arad, în urma unei vijeliei de numai cîteva minute. Două persoane au murit în Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii din Timiş au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul tînărului de 24 de ani care a murit, duminică, după ce poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Lugojului, a căzut peste maşina în care se afla, în urma vîntului puternic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fostul premier Sorin Grindeanu a postat, duminică seara, un mesaj pe contul său de Facebook, în care-şi arată revolta faţă de situaţia din Timişoara şi cere autorităţilor să ia măsuri şi să fie traşi la răspundere cei vinovaţi.


“Furtuna care s-a abătut în această după-amiază (duminică - n.r.) asupra Timişoarei a produs pagube care nu vor fi recuperate niciodată: cinci vieţi omeneşti. Alte aproape 30 de persoane au fost rănite, iar gîndurile noastre se îndreaptă acum spre cei în suferinţă. Dar, în acelaşi timp, nu putem rămîne indiferenţi la unele dintre cauzele care au dus la decese şi răniţi. Solicit autorităţilor să ia măsuri urgente pentru tragerea la răspundere a proprietarilor panourilor căzute şi a celor care le-au autorizat. Vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi pe măsura celor întîmplate”, a scris Sorin Grindeanu pe reţeaua de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?