Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cultivarea roșiilor după metoda Maslov: roadă de 8 ori mai înaltă

17 sep. 2017,, 16:30   Societate
4687 0

Urmărind pe parcursul multor ani dezvoltarea plantelor de roșii, un agricultor din Rusia a ajuns la concluzia că pentru a asigura creșterea mai multor roșii, este nevoie de un sistem puternic de rădăcini.

E a încercat sporirea roadei prin două metode. Prima – plantarea răsadului nu vertical, ci orizontal. În brazda pregătită, se plantează nu doar rădăcina, ci și 2/3 din tulpină, eliminînd frunzele de pe această porțiune. Apoi se acoperă cu un strat de pămînt de 10-12 cm.

Plantele se sădesc strict dinspre sud spre nord, pentru ca ele, crescînd, să tindă spre soare, vertical. Pe tulpina îngropată se formează rapid rădăcini, care se includ în sistemul general de alimentație. Totodată, aceste rădăcini, după mărime și eficiență le depășesc pe cele de bază.

A doua metodă.

E mai simplă și mai accesibilă. Se propune ca unii copileți să nu fie eliminați, ci să fie folosiți pentru întărirea rădăcinilor. Cum? Foarte simplu. Primele ramuri laterale – copileții nu se rup, se lasă să crească mai lungi, apoi, eliberîndu-i de frunze se apleacă spre pămînt și se acoperă cu un strat de sol de 10-12 cm.


Copileții acoperiți cresc repede. Deja peste o lună ei nu vor putea fi deosebiți de planta de bază și după înălțime, și după numărul de roșii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?