Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

O insulă din Caraibe nu mai are niciun locuitor, în urma uraganului

17 sep. 2017,, 02:00   Externe
5585 0

Insula Barbuda este nelocuită, în urma uraganului Irma, care a devastat mai multe zone din Caraibe, Cuba, precum și statul american Florida.

Toți cei 1.800 de rezidenți ai acestei micuțe insule au fost evacuați, după ce urgia a provocat un adevărat prăpăd, relatează The Washington Post.

Uraganul Irma a lovit mai multe insule din Caraibe la începutul lunii septembrie, lăsînd în urma lui un adevărat prăpăd. Insule Barbuda și St. Martin sunt printre cele mai afectate, aproape toate locuințele fiind distruse de furia naturii. „Dezastrul este complet”, a spus ambasadorul insulelor Antigua și Barbuda din SUA.

Toți cei 1.800 de locuitori ai insulei Barbuda și-au pierdut locuințele, fiind evacuați pe insula Antigua. „Pentru prima oară în 200 de ani, nu mai este niciun rezident pe insula Barbuda – o civilizație care a existat acolo pentru mai bine de trei secole a dispărut”, a continuat acesta.


Presa locală scrie că istoria insulei va fi descrisă în două perioade – înainte de Irma și după Irma. Procesul de reconstrucție costă aproximativ 300 de milioane de dolari, a mai afirmat ambasadorul statului insular.

Într-un interviu cu presa locală, premierul din Antigua și Barbuda a afirmat că insula este acum infestată cu țânțari și muște. În plus, numeroase animale, precum câini, au fost abandonați pe insulă, iar alți oficiali afirmă că aceștia vor începe să atace celelalte animale de pe insulă, precum găini, porci, cai și capre.

„Recomandarea noastră este să fie îndepărtați câinii de pe insulă pentru sănătatea și siguranța celorlalte animale”, a declrat un sociolog al insulei.

Antigua nu a fost grav afectată de uragan, însă acum acolo au fost cazați în adăposturi și cei aproximativ 1.800 de locuitori ai insulei Barbuda. Cel puțin 41 de oameni și-au pierdut viața în Caraibe, în urma trecerii uraganului Irma, potrivit celui mai recent bilanț, care ar putea să se modifice. Totodată, în Statele Unite, numărul celor care au murit se ridică la 31, printre care se numără și opt bătrîni, care se aflau într-un azil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?