Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gherman a fost desemnată şef al unui Centru regional din cadrul ONU

16 sep. 2017,, 10:30   Politică
3777 0

Fostul ministru de externe al Republicii Moldova Natalia Gherman a fost numită de către secretarul general al ONU în funcţia de reprezentant special şi şef al Centrului regional ONU pentru diplomaţie preventivă pentru Asia Centrală, transmite TVR Moldova.

„Sunt onorată să contribui la agenda ONU pentru pace, prevenirea conflictelor şi dezvoltare durabilă, în calitate de reprezentantă specială şi şefă a Centrului Regional ONU pentru Diplomaţie Preventivă pentru Asia Centrală”, a afirmat Natalia Gherman, citată de către ONU Moldova pe pagina de Facebook.

În luna februarie 2016, Natalia Gherman, a fost înaintată de executivul de la Chişinău la funcţia de secretar general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, însă fotoliul a fost ocupat de fostul premier portughez Antonio Guterres. În perioada 2013-2016, Natalia Gherman a exercitat funcţia de ministru de Externe al Republicii Moldova. De asemenea, pentru o perioadă, în anul 2015, a exercitat funcţia de prim-ministru în exerciţiu. Natalia Gherman a fost negociator-şef din partea Republicii Moldova pentru Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?