Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

O reţea de migraţie ilegală a cetăţenilor moldoveni în Israel a fost lichidată

16 sep. 2017,, 10:00   Societate
3271 0

În cadrul unei operaţiuni comune a între poliţie şi serviciile grănicereşti din Moldova, Ucraina şi Israel, a fost lichidată o grupare criminală care timp de doi ani a trimis la muncă în Israel peste 100 de cetăţeni moldoveni.

Informaţia a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă, de către şeful adjunct al Procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Valeriu Bodean.

Potrivit agenţiei Infotag, el a spus că infractori au deschis la Chişinău mai multe companii care ofereau servicii de angajare în străinătate.

"Pentru perfectarea pachetului de documente organizatorii percepeau o taxă de până la 7 mii de dolari de persoană. O parte din documente erau falsificate în Ucraina. Persoanele erau transportate în Ucraina prin punctul de trecere Cuciurgan, aflat în zona regiunii transnistrene, după care prin aeroportul de la Kiev ajungeau în Israel. Setul de acte care era prezentat în Consulatul Israelului, la Kiev, pentru obţinerea vizelor de muncă conţinea acte primare falsificate, precum certificate de absolvire a cursurilor de îngrijitor şi certificate medicale falsificate", a spus el.


Bodean a menţionat că în cadrul percheziţiilor la Chişinău au fost ridicate circa 100 de mii de euro şi au fost reţinute cinci persoane implicate în organizarea schemei de migraţie ilegală.

Reprezentantul Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko, a remarcat că aceasta nu este prima operaţiune comună a organelor de drept ale celor două ţări.

Potrivit reprezentantului poliţiei Statului Israel, Igor Şmoiş, "pentru desfăşurarea acţiunilor operative în Israel au fost invitaţi poliţiştii din Moldova".

"Noi suntem mereu dispuşi să oferim o platformă de cooperare cu colegii", a accentuat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?