X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Expert rus: Moldova şi Ucraina tensionează situaţia în Transnistria

15 sep. 2017,, 18:20   Politică
3188 10

Expertul rus, membrul corespondent al Academiei Ruse a Ştiinţelor Naturale, Konstantin Sokolov, consideră că "Moldova şi Ucraina încearcă să tensioneze situaţia în Transnistria nu din proprie iniţiativă, ci la indicaţia Occidentului".

El și-a expus opinia într-un interviu pentru publicaţia germană Deutsche Welle.

Potrivit lui, tensiunea în Transnistria creşte în paralel cu acutizarea relaţiilor între Rusia şi SUA.

"Acum relaţiile cu NATO devin din ce în ce mai acute şi probabil că situaţia va continua să se agraveze. Un punct de tensiune poate deveni Transnistria, care se află acum practic într-o blocadă, căci grănicerii moldoveni au fost puşi pe teritoriul Ucrainei. Dacă situaţia se va dezlănţui, atunci vor merge acolo şi voluntari din Ucraina şi din Rusia, iar regiunea se poate transforma într-un punct fierbinte", a spus Sokolov.

În opinia lui, "în prezent există un sistem de pregătire din partea Occidentului a provocărilor internaţionale majore împotriva Rusiei".

"În acest context, speranţele pentru un viitor mai luminos în relaţiile cu NATO devin din ce în ce mai puţine", a spus expertul.

El a amintit că Moscova a menţionat posibilitatea îmbunătăţirii relaţiilor cu NATO în următorii doi ani şi s-a pronunţat pentru revenirea la dialog în cadrul Consiliului Rusia-NATO.

"Declaraţia părţii ruseşti este de natura unui mesaj politic, adică sîntem pregătiţi pentru interacţiune. E greu să spunem ce va răspunde Occidentul la propunerea noastră, deoarece îşi menţine constant cursul spre o confruntare cu Rusia", a subliniat Sokolov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?