X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon, întrebat dacă a discutat cu Plahotniuc de la învestirea sa în funcție

15 sep. 2017,, 10:40   Politică
7237 8

Președintele Igor Dodon susține că nu a vorbit cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, de cînd a fost învestit în funcția de președinte, comunică NOI.md.

El afirmă că a discutat doar cu Andrian Candu și Pavel Filip. Potrivit lui, democrații doresc destabilizarea situației în Moldova și recurg la tot felul de provocări.

„Guvernul și cei din PD vor încerca sa dezlănțuie un conflict militar pe Nistru sau vor încerca să demită președintele ales de popor, vom aduna populația. Ei mă provoacă foarte mult. Acum PD-ul vrea această destabilizare, pentru că doar astfel ar putea justifica lipsa de rezultate. Ei mă provoacă, însă noi vom acționa foarte calm, noi ne uităm strategic puțin mai departe”, a menționat Dodon în cadrul emisiunii „În Profunzime”.

Solicitat să comenteze ipoteza precum că democrații i-ar putea distruge pe socialiști în cazul în care își vor dori acest lucru, Igor Dodon a răspuns că nu-și face griji în această privință.

„Nu va încerca nimeni să ne devoreze, pentru că o să le stea în gît. Avantajul nostru este că avem în spate susținerea poporului”, a afirmat Dodon.


Totodată, el a respins ideea promovată de unii analiști politici precum că PSRM ar fi ajutat democrații să modifice sistemul electoral, așa cum și-au dorit. „Votul mixt a fost o cedare din partea PD în urma propunerii socialiștilor și președintelui. Noi am blocat inițiativa lor inițială privind votul uninominal”, a spus Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?