X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Antivirusul Kaspersky, interzis pe calculatoarele autorităţilor din SUA

14 sep. 2017,, 23:30   Externe
1922 0

Antivirusul Kaspersky, interzis pe calculatoarele autorităţilor din SUA. Compania, acuzată de spionaj în favoarea Rusiei.

Departamentul american pentru Securitate Interna a dispus ca celelalte departamente din cadrul Guvernului si agentii guvernamentale sa dezinstaleze din sistemele IT antivirusul companiei Kaspersky, cu sediul la Moscova, relateaza BBC News, preluat de News.ro. Departamentul s-a declarat îngrijorat de presupuse legături între repezentanţi ai companiei şi servicii ruse de informaţii. Măsura a fost anunţată înaintea unui vor în Senat, prevăzut săptămîna aceasta, în vederea interzicerii utilizării de către…

Departamentul s-a declarat îngrijorat de presupuse legături între repezentanţi ai companiei şi servicii ruse de informaţii.

Măsura a fost anunţată înaintea unui vor în Senat, prevăzut săptămîna aceasta, în vederea interzicerii utilizării de către Guvern a produselor acestei companii ruse în domeniul securităţii cibernetice.

Kaspersky Lab a respins în mai multe rînduri acuzaţii potrivit cărora ar avea legături cu Kremlinul.


Însă aceste acuzaţii au determinat o serie de comercianţi cu amînuntul din Statele Unite să retragă produsele Kaspersky Lab de la vînzare.

Kaspersky are peste 400 de milioane de clienţi în întreaga lume, însă nu a reuşit să devină un furnizor important în domeniul securităţii cibernetice al Guvernului american.

Secretarul interimar pentru Securitate Internă Elaine Duke le-a dat un termen limită de 90 de zile instituţiilor vizate să dezinstaleze şi să înlocuiască software-ul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?