X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon cere ajutorul Comisiei de la Veneția

14 sep. 2017,, 17:40   Politică
6014 5

În contextul disensiunilor dintre Președinție și majoritatea parlamentară pe mai multe subiecte, Igor Dodon a decis să se adreseze Comisiei de la Veneția, comunică Noi.md.

Demnitarul susține că va expedia trei demersuri privind interpretarea din punct de vedere al practicii internaționale a următoarelor subiecte:

1. Hotărîrea Curții Constituționale poate să substituie textul Constituției, sau Parlamentul urmează să purceadă la modificarea Constituției?

2. Hotărîrea Curții Constituționale poate să intervină în materia Constituțională creînd norme noi, contrare textului expres al Constituției?

3. În caz de reducere a competențelor Președintelui Republicii Moldova prevăzute de Constituție și alte legi, aceste modificări urmează să fie aplicabile actualului Președinte sau sunt opozabile pentru următorul mandat de Președinte?


Dodon susține că este în prezent ținta unei tentative a majorității parlamentare de a submina instituția prezidențială. În acest context, el a examinat cu consilierii săi posibilele evoluții politice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?