Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

În Moldova va avea loc Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare

14 sep. 2017,, 18:50   Politică
3196 0

Peste 60 de experţi internaţionali şi locali vor participa la Forumul Parteneriatului Estic al Centrelor de Cercetare (EaP Think Tank Forum), care se va desfăşura în premieră în Republica Moldova în perioada 21-23 septembrie.

Forumul este o iniţiativa lansată de Institutul pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE), Institutul Georgian pentru Studii Strategice (GISS) şi New Europe Center de la Kiev, în cooperare cu Forumul Societăţii Civile al Parteneriatului Estic.

Evenimentul este organizat în cadrului unui proiect al programului de re-grantare al Forumului Societăţii Civile al Parteneriatului Estic susţinut de Uniunea Europeană şi National Endowment for Democracy (NED). Proiectul este cofinanţat de Fundaţia Konrad Adenauer (KAS).

Scopul Forumului este de a crea noi parteneriate între comunitatea de experţi din cadrul centrelor de cercetare din UE şi a celor şase ţări ale Parteneriatului Estic pentru a genera un impact maxim în domeniul cercetărilor, elaborării politicilor şi eforturilor de promovare a valorilor europene în regiune.

De asemenea, în cadrul evenimentului experţii vor analiza provocările şi perspectivele viitorului relaţiilor ţărilor Parteneriatului Estic cu Uniunea Europeană şi respectiv vor formula un set de recomandări pentru Summitul Parteneriatului Estic care va avea loc la sfîrşitul lunii noiembrie la Bruxelles.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?