X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Academicienii revoltați: Decizia va duce la dispariția științei din Moldova

14 sep. 2017,, 16:42   Societate
3811 2

Academicienii iau atitudine față de intențiile Guvernului și majorității parlamentare de a „reforma” Academia de Științe a Moldovei, notează NOI.md.

În pofida deciziei Președintelui Dodon Igor de a nu a promulga Legea nr. 190 pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Codul cu privire la știință și inovare și Codul Educației ale Republicii Moldova), document care implică riscul lichidării Academiei de Științe a Moldovei.

Într-un interviu acordat protalului curentul.md, membrul corespondent al AȘM, domnul Constantin Gaidric, referindu-se la subiectul în cauză, a declarat următoarele: „Așa o experiență a fost pe timpul cînd Ceaușescu se afla la putere, același lucru se face și acum. Ministerul acesta sau mai bine spus mega-ministerul Culturii, Educației și Cercetării are o mie și una de probleme. Practic trăim într-un permanent deficit – grădinițe se închid, școli se închid, din lipsă de fonduri. Cei care se ocupă de asta, în primul rînd trebuie să se gîndească la ce e mai strident...”.

De asemenea, reputatul om de știință a menționat:„Eu cred că e o prostie mare ce se face, chiar aș zice că este crimă. Uitați-vă pe site-ul Academiei de Științe – Președintele Academiei Române a scris despre lucrurile astea. Eu chiar nu înțeleg cum s-a făcut, de ce nu au consultat societatea, specialiștii, de ce nu sînt argumente, pentru că eu nu le-am văzut. Cînd se ia orice decizie, care nu ar fi, are și plusuri și minusuri, dar aceasta este o hotărîre care numaidecît va duce la dispariția științei din Republica Moldova. Nu o să treacă mai mult de 5 sau 7 ani și eu prezic că nu o vom mai avea”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?