X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce surprize pregătesc organizatorii de Ziua Națională a Vinului

14 sep. 2017,, 15:50   Societate
2531 0

Cea mai mare sărbătoare a tradițiilor din Moldova, Ziua Națională a Vinului se va desfășura în acest an pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale, informează NOI.md.

Ajuns la cea de-a 16-a ediție, evenimentul va întruni 43 de producători autohtoni de vinuri din Regiunile cu Indicație Geografică Protejată și se va desfășura sub genericul „Păstrăm legenda vie”.

Timp de două zile, în inima capitalei vor fi amenajate standuri expoziționale ale producătorilor de vin, tîrgul meșterilor populari, Școala Vinului, Teatrul Gastronomic, un nou stand dedicat consumului moderat, o zonă dedicată alimentației publice și o scenă impunătoare. Vizitatorii vor avea posibilitatea să se relaxeze în trei zone special amenajate. În premieră, va fi lansat „Parcursul olfactiv”, cu acces liber pentru adulți și copii – exercițiu ce le va permite să identifice aromele standard din vinuri. Începînd cu ora 18.00, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor urca artiști autohtoni. Concertul va dura pînă la ora 23.00 și va culmina cu un spectacol de lumini.

Ziua Națională a Vinului 2017 va avea un caracter eco-responsabil, îndemnînd consumatorii să devină prietenoși mediului înconjurător și vinului de calitate, care trebuie consumat conștient și moderat.

Ziua Naţională a Vinului este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, asociaţiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?