Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Avocații: Pe numele lui Șevciuc sînt intentate 5 dosare penale

14 sep. 2017,, 13:30   Politică
3724 3

Fostul lider de la Tiraspol, Evghenii Şevciuc, și-a angajat doi avocați din Republica Moldova, pentru a-l apăra în dosarele intentate de autoritățile din Transnistria pe numele său.

După cum informează TRIBUNA, este vorba despre avocații Maxim Belinschii și Veaceslav Țurcan.

În cadrul unei conferințe de presă, Maxim Belinschii a declarat că, Comitetul de anchetă din regiune i-a intentat lui Evghenii Şevciuc 5 dosare penale, dintre care unul e pretins a fi cu grif secret.

„Pe 26 iulie 2017, am depus o cerere de participare pe aceste dosare și practic în 2,5 săptămîni am primit un răspuns, în care se spune că nu am fost admiși în calitate de avocați pe dosarele de apărare, deoarece materiale care sînt prezente în cauzele penale sînt cu grif secret, dar și că sîntem avocați din RM și nu din Transnistria. Șevciuc este tras la răspundere pentru niște fapte, care, în viziunea noastră, sînt inventate și poartă un caracter răzbunător din partea actualei conduceri transnistrene. Șevciuc s-a pomenit în situația de victimă a ilegalităților comise de regimul transnistrean. Evoluția cauzelor penale a avut un caracter foarte activ și rapid, or cauzele penale au fost intentate în scurt timp, dup ce Sovietul Suprem de la Tiraspol i-a ridicat așa-numitele imunități și garanțiile lui Șevciuc. În cazul de față, Șevciuc are statut de bănuit”, a precizat avocatul.

Totodată, avocații au menționat că vor sesiza în privința încălcărilor depistate conducerea RM, organele de drept din țara noastră, conducerea Federației Ruse, delegația Uniunii Europene, dar și OSCE.


În context, avocații au precizat că Evghenii Şevciuc deține cetățenia Federației Ruse, dar și că nu este pe teritoriul RM de peste 2 luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?