Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Năstase: Le-am făcut o ofertă celor de la PAS

14 sep. 2017,, 11:21   Politică
5496 8

Liderul platformei „DA”, Andrei Năstase, susține că a înaintat o propunere către PAS privind crearea unui front comun la alegerile parlamentare din 2018, informează NOI.md.

Politicianul a precizat că și-ar dori să aibă cu PAS o cooperare similară la următorul scrutin, cum a avut la alegerile prezidențiale. Potrivit lui, Maia Sandu nu a dat un răspuns la oferta înaintată.

„Am militat permanent pentru frontul comun al forțelor democratice, antioligarhice, de esență europeană și națională la parlamentare. Exact cum am arătat la prezidențiale, atunci cînd nimeni în Moldova nu se aștepta că poate fi înaintat un candidat comun, iată că s-a produs”, a explicat Năstase în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

El a remarcat că ar putea fi vorba despre participarea în bloc electoral la alegeri, alături de PAS, dar și de alte formațiuni politice de „esență europeană, care au drept obiectiv construcția unei alternative actualei puteri”.

„Le-am făcut o asemenea ofertă celor de la PAS, am spus clar că în campania parlamentară sîntem soriți, mai ales dacă nu reușim să anulăm votul mixt, să mergem împreună și nu de dragul meu, nu de dragul Maiei Sandu, dar de dragul acestei țări. Așteptăm cu nerăbdare un răspuns din partea celor de la PAS”, a adăugat Năstase.


Întrebat dacă ia în calcul riscul finalizării carierei sale politice în cazul în care cedează din nou în fața Maiei Sandu, politicianul a răspuns că nu-și face griji în această privință. „Mie mi-au cîntat prohodul politic mulți, și la prezidențiale, în condițiile în care oameni mari ai acestei lumi politice m-au felicitat. Nu mă sperie acest lucru”, a menționat liderul Platformei „DA”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?