X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Istoria singurului bărbat moașă din Moldova

17 sep. 2017,, 13:30   Societate
5012 0

Victor Chișenco este singurul bărbat mamoș, adică moașă la masculin, din R. Moldova!

Tînărul de 22 de ani este absolvent al Centrului de excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”, specialitatea Medicină Generală, calificarea Moașă și, de șase săptămîni, profesează în domeniu la Institutul Mamei și Copilului din capitală, scrie portalul thewoman.md.

”Mama mea este asistentă medicală și, astfel, de mic copil am îndrăgit medicina, auzind de la ea istorii de la lucru și cazuri interesante zi de zi. Așa am decis că vreau și eu să îmbrac halatul alb. Într-o zi, o rudă a remarcat că am degete lungi și fine și mi-a sugerat că ar trebui să fiu ginecolog. Dar pentru că notele nu mi-au permis să intru la studii la buget am ales să urmez Colegiul, calificarea Moașă, care are tangențe cu obstetrica și ginecologia”, a relatat el.

Tînărul a spus ce l-a determina să aleagă această meserie. „Sînt trei motive principale pentru care am optat pentru această direcție: dorința de a ajuta pe cineva și de a fi util, respectul față de sexul frumos și profesia cu toate nuanțele ei – bucuria de la nașterea unui copil, zîmbetul mămicii cînd își vede copilul pentru prima dată, lacrimile de bucurie ale tăticilor, florile, baloanele și fericirea celor din jur, care mereu îți ridică moralul, și dorința de lucru și multe alte chestii frumoase”, a adăugat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?