X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Picturile copiilor moldoveni au ajuns la CEDO

14 sep. 2017,, 08:42   Societate
2447 0

„Justiție – eu te văd așa”, o expoziţie dedicată aniversării a XX-ea de la ratificarea de către Republica Moldova a Convenției pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale este inaugurată astăzi, 14 septembrie, la sediul Curții Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg.

Potrivit unui comunicat de presă al Institutului Național al Justiției, citat de IPN, evenimentul este organizat în colaborare cu Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei.

Expoziţia cuprinde o serie de compoziții artistice realizate de copii cu vîrsta cuprinsă între 11 și 17 ani din Republica Moldova și reflectă justiția văzută de ei, cum și-o închipuie sau cum cred ei ca aceasta ar trebui să fie. Lucrările prezentate la vernisajul de la Strasbourg au participat mai întîi la concursul republican de arte plastice cu aceeaşi denumire, în perioada 27 ianuarie – 31 mai.

Potrivit comunicatului, menirea acțiunii a fost de a informa elevii despre rolul și importanța justiției în societate şi de a susține interesul copiilor la autoexprimare prin intermediul artelor plastic. Criteriile de care au ținut cont jurații cînd au ales cîştigătorii au fost: originalitatea ideii, creativitate și aplicarea tehnicilor artistice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?