Posibile scenarii în cazul refuzului lui Dodon de a numi candidatul guvernării

Posibile scenarii în cazul refuzului lui Dodon de a numi candidatul guvernării

Igor Dodon refuză să semneze decretul privind numirea lui Eugen Sturza în calitate de ministru al Apărării.

În cazul în care președintele Igor Dodon va refuza și a doua oară să semneze decretul privind numirea lui Eugen Sturza în calitate de ministru al Apărării, atunci această împuternicire ar putea fi transferată următorului în ierarhia puterii, adică lui Andrian Candu.

O declarație în acest sens a fost făcută de liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și fostul ministru al Apărării, Viorel Cibotaru.

„Situația se repetă. În cazul cu Valeriu Munteanu, deci, la un moment dat, Guvernul s-a oprit și nu a repetat această candidatură. Eu cred că de data aceasta Partidul Democrat va merge pînă la capătul procedurii – fie prin intenția de a crea un precedent și de a-l lipsi pe președintele rebel Dodon de orice împuterniciri sau orice posibilități de a stopa procesul de guvernare a țării, inclusiv pe domeniul împuternicirilor explicite ale președintelui ce se referă la funcția de Comandant suprem al Forțelor Armate”, a declarat Cibotaru într-un interviu pentru Europa Liberă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu14 comentari

Ратибор 19 sep. 10:38

По мнению "полезных дураков" так только президент Додон самый, самый умный преумный,все остальные-"западные подстилки,румыны-фашисты,уроды " и пр. хрень Вас аж плющит.когда кто то пытается рассуждать по-умному..А вам не кажется друзья,что с вашими головами не все в порядке?????Выгуливайте своих тараканов в голове в другом месте.

anatol 17 sep. 21:00

Cebotari e verbuit de Europa.De acea asa vorbeste.Esti un DOBITOC (PROST DE RAGI).Dar PD trebue pus la dubala in SIBIRA pe viata pentru activitatea lor dubioasa .HOTI,TRADATORI DE NEAM.

888 17 sep. 19:49

sa fie numita in aceasta functie o persoana cu capacitati de a conduce care sa fie patriot adevarat al acestei tari MOLDOVA sa nu se vinda ca iuda DAR CU PARERE DE RAU POLITICIENII NOSTRI NIMESC IN FUNCTIILE RESPECTIVE DOAR PERSOANE COMODE COMPROMISE SA POATA MANIPULA CU ELE ASA E INTREAGA CLASA POLITICA LA NOI IN MOLDOVA COMPROMISA AR TREBUI UN STEFAN CEL MARE

nai 17 sep. 08:07

Capuri de berbeci voi ce va gatiti de razboi Cel care sare acela shi perde voi va jukati ku foku Inpotriva cui va sobiriti sa lupati?

ГЕОРГЕ 15 sep. 15:59

Чиботарь-я смотрю что в должности министра обороны вы ума не набрались!!!Разве этот Стурза министр обороны страны???Да вы это кодла демократов просто не хотите по доброму успокоятся...вам только навредить Додону и народу который его выбрал.Вам кажется что вы можете издеваться до последнего???Как говориться-вы плюёте против ветра!!!

staid 14 sep. 12:02

Какаду, да ещё и министром... Не смешите мои тапки. Это чучело может только "бздеть", не более того.

стойкий 14 sep. 08:27

Д-л Чиботару, да нихрена не будет. Президент избран большинством народа страны, а Плахотнюка кто избрал и кто ему дал полномочия принимать какие-то решения и какую государственную должность занимает этот индивид? Правильно президент решает назначение: хватит назначать животноводов, журналистов и всякой нечести , не имея никакого представления в военном деле. Каждый, на что учился пусть там работает.

Caligula 14 sep. 06:51

Не вся так просто.Для того что и.о.стал Спикер Парламента нужно Постановление Парламента на котором Президент будет отстранен от должности 2/3 всех голосов. Дальше в 2-х месячный срок новые выборы Президента. Опять же Президента,а не Парламента.

Ionica 13 sep. 23:40

8. Alfred Hofmann 1820 – în Istoria Pământului: „Într-adevăr nicăieri nu vei putea găsi o putere de înţelegere mai rapidă, o minte mai deschisă, un spirit mai ager, însoţit de mlădierile purtării, aşa cum o afli la cel din urmă rumun. Acest popor ridicat prin instrucţie ar fi apt să se găsească în fruntea culturii spirituale a Umanităţii. Şi ca o completare, limba sa este atât de bogată şi armonioasă, că s-ar potrivi celui mai cult popor de pe Pamânt. Rumania nu este buricul Pământului, ci Axa Universului.Ionica 13 sep. 23:39

8. Alfred Hofmann 1820 – în Istoria Pământului: „Într-adevăr nicăieri nu vei putea găsi o putere de înţelegere mai rapidă, o minte mai deschisă, un spirit mai ager, însoţit de mlădierile purtării, aşa cum o afli la cel din urmă rumun. Acest popor ridicat prin instrucţie ar fi apt să se găsească în fruntea culturii spirituale a Umanităţii. Şi ca o completare, limba sa este atât de bogată şi armonioasă, că s-ar potrivi celui mai cult popor de pe Pamânt. Rumania nu este buricul Pământului, ci Axa Universului.Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load