Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Biciclete electrice în loc de camioane în Germania

13 sep. 2017,, 23:00   Ştiinţă şi IT
2385 0

Bicicletele electrice de marfă pot înlocui camioanele pe porțiunile complicate de drum și în ambuteiaje.

Este vorba că asemenea biciclete merg exclusiv cu motor electric, fără a utiliza forța musculară și poate transporta cu ușurință încărcături, manvrînd prin oraș mai rapid ca camioanele grele. În Germania, bicicletele electrice ar putea înlocui camioanele în transporturile locale.

Guvernul consideră că bicicletele de marfă au un potențial mare: aplicarea lor ar trebui să reducă numărul ambuteiajelor pe străzile urbane și să reducă nivelul poluării.

În orașele germane cu o rețea extinsă de piste pentru biciclete, bicicletele electrice concurează cu succes cu automobilele. Cu o încărcătură, bicicletele electrice parcurg pînă la 70 de km, iar viteza lor maximă ar putea atinge pînă la 40 km/oră. Bicicletele electrice sînt procurat în scopul de a economisi, pentru a nu achita pentru automobil și cheltuielile adiacente: asigurarea, parcarea și benzina, care este cea mai scumpă din istoria Germaniei.

În prezent, în Germania sînt 1,6 milioane de biciclete electrice. Pînă în 2016 guvernul a cheltuit circa 13 milioane de euro pentru proiectele implementare a bicicletelor electrice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?