Creștere industrială modestă în Moldova

Creștere industrială modestă în Moldova

În Moldova creșterea economică modestă se menține, relatează NOI.md.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, volumul producției industriale în țară, în ianuarie-iulie 2017, a crescut cu numai 0,6%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Totodată, volumul producției în industria extractivă a scăzut cu 2,1%, iar în industria prelucrătoare - a crescut cu 0,9%.


Concomitent, în ianuarie-iulie a acestui an, în producția de băuturi a fost înregistrată o creștere cu 7,5%, în timp ce pentru producția produselor din tutun - o scădere de 43,9%. Producția textilelor a scăzut cu 16%, a îmbrăcămintei s-a diminuat cu 0,7%.

Producția hîrtiei și a produselor din hîrtie a scăzut cu 12,7%, iar cea de substanțele chimice și produsele chimice - a crescut cu 3,1%. Producția de produse farmaceutice și preparate farmaceutice a înregistrat o creștere de 11,6%, iar cea de produse din cauciuc și plastic - o creștere de 21%. În industria metalurgică, producția a crescut cu 0,7%.

Producția construcțiilor metalice și cea a articolelor metalice, cu excepția mașinilor, echipamentelor și instalațiilor, a crescut cu 0,6%, cea a computerelor, produselor electronice și optice a crescut cu 3,5%.

A fost înregistrată o creștere de 21,6% la producția echipamentelor electrice. Producția mașinilor și echipamentelor a crescut cu 7,6%, a autoturismelor, remorcilor și semiremorcilor –s-a diminuat cu 2,5%.


Producția de mobile a înregistrat o majorare de1,3%, iar la producția și furnizarea de energie electrică și termică, a gazelor, a apei calde și a aerului condiționat a fost înregistrată scăderea de 0,5%.


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Таня 13 sep. 19:11

Фигня! Сколько можно обманывать людей? Вся Украина ест колбасные изделия,которые например продаются в фирменном магазине. Но если молдоване покупают и везут домой, то колбаса моментально становится "заражена" ,ее провозить нельзя! Украинцы смеются над нами, у них об африканской чуме и не слышали,а нам запрещают ввозить украинские продукты.Может все таки дело не в чуме,а в ценах? Не секрет, что в Молдове цены на порядок выше, чем в Украине. Если у людей нет денег на молдавскую колбасу,они покупают украинскую,. от этого страдает наш производитель,который кстати часто для производства использует то же сырье, что и украинцы):польское мясо,а цены выше чем у соседей иногда в 2 раза. Напрашивается вопрос,а была ли чума? Давно пора понять, что запреты до добра не доведут.,а производители должны научиться производить не дорогую продукцию и прибыль в 5% тоже результат.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load