X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rusia va plăti amendă pentru fumul negru

13 sep. 2017,, 20:30   Externe
2704 1

Agenția de Mediu din San Francisco a acuzat Ambasada Rusiei de încălcarea regulilor privind eliminarea deșeurilor din cauza fumului negru care a aparut deasupra clădirii consulatului rus din acest oraș, în ajunul închiderii sale, la începutul lunii septembrie.

„Este evident că nu au ars lemne uscate”, a declarat reprezentantul departamentului de protecție a mediului, Ralf Borrmann, redacției locale a postului CBS.

„A fost mult fum negru, mulți l-au văzut și, judecînd după densitatea și culoarea fumului, este evident că era ars gunoi sau materiale care nu pot fi eliminate prin ardere”.

Misiunea diplomatică rusă a fost informată ca a încălcat regulile de eliminare a deseurilor. În prezent sînt examinate circumstanțele incidentului.

Încălcarea regulilor de reciclare a deseurilor prevede o amenda, dar autoritatile de protectie a mediului nu au anuntat insa cuantumul acesteia.


„Am emis un avertisment cu privire la încălcarea regulilor de incinerare a deseurilor”, a spus Ralf Borrmann. „Angajații [ambasadei rusești] sînt în contact cu noi pentru a clarificarea circumstanțele incidentului”.

La 31 august, autoritățile americane au cerut închiderea consulatului rus din San Francisco, astfel încît ambele țări să aibă cate trei consulate pe teritoriul celuilalt. Acest lucru a fost făcut ca răspuns la cererea Rusiei de a reduce personalul misiunii diplomatice din Rusia, anunțata după ce Congresul SUA a adoptat noi sancțiuni anti-ruse.

La 1 septembrie, Ministerul rus de Externe a declarat că în clădirea consulatului general din San Francisco se intenționează efectuarea de catre FBI a unei perchezitii. Fumul negru deasupra cladirii consulatului general a aparut în aceeasi zi. Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a explicat prezenta fumului prin faptul ca in cladire se faceau lucrări de conservare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?