X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Liderul de la Tiraspol s-a plîns reprezentantului special al Ucrainei

13 sep. 2017,, 15:00   Politică
3135 1

Procesul de negocieri în reglementarea moldo-transnistreană se află în stagnare deoarece Chişinăul nu vrea să meargă la dialog.

O declaraţie în acest sens a făcut preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, care l-a primit ieri pe noul reprezentant special al Ucrainei în procesul de negocieri, Victor Krijanovski.

Potrivit site-ul liderului de la Tiraspol, el şi-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că "formatul "5+2" se transformă dintr-o platformă de negocieri în una consultativă, iar deciziile luate în cadrul acesteia nu se respectă", acuzînd Moldova de toate acestea.

"Despre ce să ne mai înţelegem pe viitor, dacă nu se îndeplineşte ceea ce avem?", şi-a exprimat nemulţumirea Krasnoselski, subliniind că Transnistria continuă să considere Ucraina drept "un garant al procesului de negocieri".

El a recunoscut că s-a bucurat de reluarea dialogului cu un politician ucrainean cu multă experienţă (Krijanovski a mai fost reprezentantul special al Ucrainei în problema reglementării transnistrene în perioada 2008-2010 - "I."), exprimîndu-și speranţa pentru "o cooperare prodigioasă".

Krijanovski a menţionat că, după o absenţă de şapte ani în Transnistria, în procesul de negociere situaţia nu s-a prea schimbat.

"Eu, ca o persoană concentrată asupra rezultatului, aş dori mai mult. Trebuie să ne implicăm în rezolvarea problemelor care afectează un număr mare de persoane ce locuiesc în Transnistria, Moldova, Ucraina", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?