Pleșca, despre candidatul PDM la șefia Ministerului Apărării

Pleșca, despre candidatul PDM la șefia Ministerului Apărării

Înaintarea candidaturii lui Eugen Sturza, vicepreședinte PPEM, la funcția de ministru al apărării este act de curtoazie față de Iurie Leancă și nimic mai mult.

Opinia aparține fostului ministru al Apărării Valeriu Pleșca și a fost exprimată într-un interviu pentru NOI.md. Fostul demnitar spune că unui ministru fără experiență militară, din afara sistemului, îi va extrem de dificil să conducă această instituție.

„Pornind de la experiența din domeniu, faptul cum corpul ofițerilor primește pe cineva din afara meseriașilor este foarte relevant în cazul lui Eugen Sturza. Dînsul, ca și mine, și altcineva este din afara meseriașilor militari. Respectiv, o perioadă de timp trebuie să depui eforturi să acumulezi autoritate. Este nevoie de cel puțin 6-7 luni ca să te afirmi, ca să fii recunoscut. Nu este deloc ușor”, a explicat Pleșca.

Fostul ministru se arată convins că această desemnare este de fapt rezultatul unui joc dintre principalii actori politici: șeful statului și liderul coaliției de guvernare. Cel mai probabil, spune Pleșca, va fi desemnat un alt candidat, de această dată cu experiență și grad militar.

„Părerea mea este că nu are nicio șansă, este un joc politic între principalii actori pe de o parte – președintele Dodon, pe de alta, liderul democrat, Plahotniuc. Va urma o altă candidatură. Este o reverență la adresa lui Iurie Leancă, cel care s-a «cocoțat» pe scena Parlamentului și participă, în unele cazuri, el și fracțiunea sa la susținerea majorității parlamentare. Respectiv, coaliția încearcă să-i facă unele curtoazii. Președintele Dodon nu va accepta această candidatură, mai curînd va urma cineva cu mare experiență în forțele armate, și, cel mai important un om de încredere al liderului democrat”, a adăugat Valeriu Pleșca.

Menționăm că democrații au înaintat ieri candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al apărării. El a început să activeze în cadrul Guvernului în 2009, odată cu învestirea cabinetului de miniștri condus de Vlad Filat. Ulterior el a deținut funcția de șef al Cabinetului Prim-ministrului Iurie Leancă. Igor Dodon a declarat că nu va promova acest candidat.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu8 comentari

valera 15 sep. 16:56

Для ''справедливости''. ты имеешь в виду шалару? да при нём солдаты доблестной нац. армии пасли коз, овец и коров, набираясь опыта борьбы с РУССКОЙ агресии. А сам шалару стоял перед своего хозяина бэсеску на задних лапах и вилял хвостом.

фома 14 sep. 19:46

"справедливости" - у тебя, как и у всех румын, явно с головой нелады, "предыдущий" ТОЖЕ грабил армию и "защищал интересы" не Молдавии, а румынии!

справедливость 14 sep. 14:56

Додон убрал с поста предыдущего министра,который явно защищал интересы страны,но пришелся ему не по вкусу.Теперь вся эта тарабарщина кто кого переборет-это просто жалкий спектакль.Нужен на этом посту человек.который был бы явным патриотом страны а не угодником Додона.

vai pentru daniel 14 sep. 13:18

Pe acel Sturza trimitel sa faca pipi a mai fost unul doctor pe cini

IOn 13 sep. 15:15

In fruntea ministerului trebuie sa fie un ofiter din rindurile angajatilor MA dar nu oricine. Persoana nominalizata la asa functie trebuie sa cunoasca problemele reale ale ministerului dar nu din "auzite si statistici". Sunt colonei si generali care ar face fata sarcinilor curente insa nu au sustinere, actualii guvernanti au nevoie de marionete dar nu de persoane cu initiativa. Din pacate asta este realitatea.

Daniel 13 sep. 14:46

Sper să treacă anume Eugen Sturza, dacă toți au așa o opinie rezervată față de el înseamnă că este o candidatură bună. E tînăr, ambițios, Pro-NATO, e ceea ce are nevoie Ministerul Apărării.

Rustin 13 sep. 14:40

Un act de prostie, în schimb este să-l critici pe candidat care nici nu-l cunoști bine, doar pentru că așa ți s-a spus ce să faci.

любезность 13 sep. 14:20

Обмениваться "липовыми любезностями"КУКЛОВОД может очень ХОРОШО--у него это получается,,но они носят ВРЕМЕННЫЙ ХАРАКТЕР,,..до тех пор,пока ОН(данный индивит) нужен(но временно) в КОРЫСТНЫХ целях КУКЛОВОДУ,,,,,НО,,,,,,КОГДА(ин дивит)становится ему по-разным причинам НЕ ИНТЕРЕСЕН,,,,КУКЛОВОД его "СДАЕТ",,"СЛИВА ЕТ"",УБ.....Т!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРИМЕРОВ можно привести---не хватит времени--их предостаточно!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Так,что "ЛЮБЕЗНОСТЬ"к ЛЯНКЭ---это очередная ЖЕРТВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load