Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ce recomandă investitorii străini autorităţilor Moldovei

13 sep. 2017,, 14:11   Economie
2295 2

Asociaţia Investitorilor Străini (FIA) a pregătit şi va prezenta oficial la 20 septembrie a cincea ediție a "Cărții Albe".

Publicaţia va conţine recomandări pentru autorităţile Moldovei în vederea îmbunătăţirii climatului de afaceri şi investiţional.

După cum i-au comunicat reporterului NOI.md surse din cadrul FIA, „Cartea Albă” anul 2017 a fost elaborată de experţii companiei care sînt membri ai FIA şi reprezintă ediţia a cincea a documentului. Prima ediţie a „Cărţii Albe” a fost publicată în anul 2005 în calitate de platformă reală pentru dialog între mediul de afaceri şi autorităţile Moldovei şi publicaţia reflectă integral priorităţile activităţii FIA.

Ediţia precedentă, a patra, a „Cărţii Albe” a fost scoasă de sub tipar în anul 2015, după o pauză de 6 ani, şi a fost prilejuită de aniversarea a 10-a a activității FIA în Moldova.

„Cartea Albă” ediţia 2017, pregătită de investitorii străini, conţine şapte capitole: legislaţia fiscală, dreptul muncii, concurența, problemele funciare, sistemul bancar, ocrotirea sănătăţii și energia.


„Cartea Albă” conţine recomandări pentru autorităţi la fiecare dintre aceste domenii şi un plan concret de acţiuni în vederea îmbunătăţirii climatului investiţional în ţară.

Obiectivul principal al activităţii FIA este sprijinul pentru crearea în Moldova a unui climat investiţional mai favorabil prin intermediul dialogului deschis între reprezentanţii mediului de afaceri şi autorităţi

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?