X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Încă un polițist a fost încătușat de CNA

13 sep. 2017,, 10:00   Societate
3629 0

Şeful interimar al Serviciului de patrulare din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurori, fiind bănuit de corupere pasivă, notează NOI.md.

Acesta ar fi pretins şi primit de la un cetăţean 2000 de lei pentru a-i elibera automobilul, reţinut de angajaţii poliţiei. Potrivit materialelor cauzei, în schimbul banilor, poliţistul urma să elibereze unitatea de transport care se afla la parcarea cu plată a Inspectoratului.

Pe marginea acestui caz, CNA a pornit o urmărire penală în conformitate cu articolul 324 Cod penal – corupere pasivă. În după-amiaza zilei de ieri, ofiţerii CNA s-au deplasat la Inspectoratul de poliţie din Cahul pentru a efectua reţinerea. În urma percheziţiei în biroul şefului Serviciului de patrulare, au fost găsite bancnote din suma transmisă de denunţător.

În prezent, poliţistul se află în custodia CNA, fiind reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pînă la 10 ani de închisoare cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de timp.

În anul 2016, 49 de poliţişti, inclusiv 12 ofiţeri de urmărire penală, au ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor, fiind suspectaţi de comiterea actelor de corupţie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?