X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova şi China au convenit să susţină reciproc mediul de afaceri

13 sep. 2017,, 16:10   Economie
2580 0

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei şi Centrul de Comerț Exterior al Chinei au semnat un memorandum de cooperare.

Din partea Moldovei documentul a fost semnat de Sergiu Harea, președintele CCI. După cum i-au comunicat reporterului NOI.md surse din cadrul CCI a Moldovei, Memorandumul de cooperare semnat prevede informarea şi acordarea suportului oamenilor de afaceri din ambele ţări. În particular, cele două părți vor coopera în scopul informării mediului de afaceri despre activitățile ce se vor desfășura atît în Moldova, cît și în China, promovării și susținerii agenților economici din cele două ţări.

Memorandumul de cooperare dintre CCI a Moldovei şi Centrul de Comerț Exterior al Chinei prevede informarea oamenilor de afaceri din ambele ţări despre toate evenimentele de interes comun.

În acest context, Sergiu Harea le-a relatat interlocutorilor chinezi despre activitățile organizate de CCI în timpul apropiat şi i-a invitat la Forumul Internațional care se va desfășura la Cahul pe 24 noiembrie curent. Preşedintele CCI a Moldovei a specificat deschiderea cercurilor de afaceri din Moldova de a participa la mai multe acţiuni organizate în China.

Partea chineză a menţionat că prezentul memorandum va permite mediului de afaceri din China și Moldova să fie la curent cu activități de interes comun și să participe la mai multe evenimente.


Agenții economici din țara noastră au fost invitaţi să participe la Canton Fair - tîrg de import și export din China, care este cel mai mare tîrg comercial. Anual, la eveniment participă peste 20 de mii de vînzători și aproximativ 100 de mii de cumpărători. Pînă în prezent, la Canton Fair au participat deja 70 de companii moldoveneşti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?