Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Indicatoarele de la pasajele feroviare sînt ignorate - INP

13 sep. 2017,, 11:21   Societate
2441 0

Nerespectarea indicatoarelor rutiere obligatorii și de interzicere sînt cele mai frecvente încălcări ale regulilor de circulație la traversarea pasajelor feroviare.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare (INP), în cadrul unei operațiuni speciale, desfășurată timp de două săptămîni, au fost întocmite 190 de procese verbale pentru încărcarea regulilor de circulație la trecerea pasajelor feroviare. Totodată, au fost aplicate sancțiuni sub formă de amenzi şi puncte de penalizare pentru conducătorii auto.

În cadrul unui răspuns la solicitarea Agenției de presă IPN, Inspectoratul Naţional de Patrulare a precizat că, în perioada desfășurării operațiunii, 12 procese verbale au fost aplicare pentru deteriorarea drumurilor, pasajelor la nivel cu calea ferată şi a mijloacelor tehnice de dirijare. Aceste nereguli au fost sancționate cu amendă de la 18 la 30 de unități convenționale. Totodată, inspectorii de patrulare au constatat şi documentat aproape 10500 de încălcări ale regulamentului circulaţiei rutiere comise la pasajele feroviare, fiind aplicate amenzi în sumă de peste 5 milioane şi jumătate de lei.

În perioada desfăşurării operaţiunii au fost supuse verificării 236 de pasaje feroviare. Pentru neconformităţile constatate la întreţinerea pasajelor de nivel cu calea ferată şi a mijloacelor de semnalizare rutieră, persoanelor responsabile le-au fost înmînate spre executare 74 de prescripţii. Ulterior, două persoane cu funcţii de răspundere din cadrul dispeceratelor teritoriale ale căii ferate au fost sancţionate cu amendă de la 21 la 45 de unități convenționale pentru neexecutarea prescripţiilor înaintate.

Recent angajații INP, în comun cu Inspectoratele de Patrulare teritoriale și Direcțiile de poliție, au examinat pasajele feroviare referitor la semnalizarea corespunzătoare și întreținere a acestora conform normelor de siguranță. Au fost efectuate raiduri în scopul depistării cazurilor de încălcare a regulilor de traversare a liniei de cale ferată, neglijarea semnalului de interzicere al semaforului la pasaj, traversarea pasajelor feroviare atunci cînd bariera este închisă în locuri interzise, ocolirea neregulamentară a barierei și nerespectarea de către șoferi a cerințelor indicatoarelor rutiere la pasajele feroviare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?