X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Cine a fost împuternicit să semneze acordul de grant pentru „Apă-Canal” ?

12 sep. 2017,, 19:15   Capitala
3163 0

Aleșii locali din Chișinău au aprobat în unanimitate proiectul de decizie prin care primarul interimar Nistor Grozavu este împuternicit să negocieze și să semneze acordul de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD), în valoare de 11 milioane de euro, pentru reparația sistemului de alimentare cu apă și canalizare din municipiul Chișinău, transmite ipn.md.

Directorul general al SA „Apă-Canal Chișinău”, Veronica Herța, a declarat că banii sunt pentru lucrările de reparație la Stația de epurare. Acestea vor presupune reabilitarea Stației de epurare și a structurii rezistente pe linia apei, construcția unei noi stații de pompare a apelor uzate și construcția de noi linii de tratare a nămolului.

Totodată, Veronica Herța a spus că urmează să fie instalate îngroșătoare pentru nămol și sistem de colectare a gazelor rezultate din procesul de descompunere a deșeurilor naturale. Gazele generate vor fi stocate în generatoare de gaze speciale și vor fi utilizate la producerea energiei necesare pentru teritoriul Stației de epurare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?