Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert: Rezoluția ONU nu va influența poziția FR

12 sep. 2017,, 18:50   Politică
2337 0

Chiar dacă declarația Moldovei va fi examinată la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU, rezoluția statelor participante va avea un caracter de recomandare și nu va afecta nici într-un mod politica și poziția Rusiei în chestiunea menținerii în Transnistria a contingentului ei militar.


Opinia a fost exprimată de către șeful Catedrei politologie și administrare politică a singurei universității din regiune Ilia Galinski în cadrul unui interviu oferit agenției „Novosti Pridnestrovia”.


Comentînd adresarea Moldovei privind includerea pe ordinea de zi a sesiunii Adunării Generale a ONU care a demarat marți a unei chestiuni suplimentare ce ține de retragerea trupelor rusești de pe teritoriul republicii, el s-a arătat convins că „prezența militară a Rusiei în Transnistria este un argument puternic și un avertisment serios pentru Moldova care speră să exercite o presiune asupra Rusiei, folosind autoritatea ONU.


Galinski nu a exclus că majoritatea reprezentanților statelor prezente la sesiune vor opta pentru susținerea poziției Moldovei, însă acest lucru „nu va afecta nici într-un mod politica și poziția Rusiei în chestiunea menținerii în Transnistria a contingentului ei militar”.


În opinia expertului, „nu întîmplător în ultimii ani s-a amplificat tirada declarațiilor împotriva prezenței militare rusești în Transnistria”.



„Și totul din cauza faptului că clasa de guvernare din RM și-a propus să soluționeze urgent, timp de doi-trei ani problema transnistreană, aplicînd forța, extenuînd Transnistria cu blocade, restricții, represiuni, amenințări militare și pentru a-și dezlega mîinile în opțiunea politică occidentală pe viitor”, s-a arătat convins el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?