X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Salarii majorate pentru angajaţii grădiniţelor de copii din Chişinău

12 sep. 2017,, 16:20   Capitala
4428 0

Salariile bucătarilor de la grădinițele din capitală vor fi majorate cu 50 la sută, potrivit unei decizii aprobate pe data de 12 septembrie, de Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Proiectul a fost propus de către Fracțiunea socialiștilor și prevede majorări la salariu pentru bucătari, ajutorii de bucătari și dădacele de la grădinițele din capitală.

Documentul a fost elaborat în urma consultării Direcției Finanțe și celei Juridice, care au identificat surse financiare pentru adaosul sus-numit din bugetul municipal. Astfel, în aceste scopuri, sunt necesare trei milioane de lei care au fost găsite în bugetul de rezervă al capitalei.

În cadrul ședinței, Fracțiunea liberalilor a propus majorarea salariului cu 100% pentru categoriile menționate, însă acest amendament nu a fost susținut și de ceilalți consilieri, întrucât reprezentanți ai Direcției Financiare au specificat că astfel de mijloace nu sunt disponibile.


La începutul lunii septembrie 12 grădiniţe de copii din Chişinău nu şi-au reluat activitatea după pauza de două luni din cauza insuficienţei de bucătari şi dădace. Exodul angajaţilor de la grădiniţele de copii ţine, în primul rind, de salariile mici. Astfel, un bucătar la grădiniţa de copii primeşte aproximativ 900 de lei, iar dădacele – cel mult 1200 de lei. Cu problema personalului se confruntă în total 22 de grădiniţe de copii din municipiul Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?