X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

PSRM este împotriva modificării Contituției

12 sep. 2017,, 16:30   Politică
2712 1

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova dezaprobă inițiativa PDM de a introduce integrarea europeană în Constituția țării ca orientare strategică a Republicii Moldova, notează NOI.md cu referire la un comunicat emis presei.

„Considerăm absolut inadecvată orice intervenție în textul Legii fundamentale, care nu a fost dezbătută cu publicul, nu are un sprijin larg din partea poporului și a majorității absolute a Parlamentului.

Vectorul strategic al dezvoltării țării poate și trebuie să fie determinat doar de poporul Moldovei printr-un referendum național. Aceste schimbări nu pot fi impuse poporului de către un partid care a cîștigat puțin mai mult de 15% în alegerile parlamentare și s-a clasat doar pe locul patru în aceste alegeri”, se arată în comunicat.

Totodată, potrivit PSRM, cursul de aderare la Uniunea Europeană a devenit un dezastru pentru Moldova.

„În anii așa-zisei integrări europene, poporul Moldovei a fost sărăcit complet. Din țară au fost furați miliarde de euro. Peste 100 de persoane părăsesc țara în fiecare zi”, se mai menționează în comunicat.


PSRM și-a reiterat angajamentul față de cursul privind aderarea Moldovei la Uniunea Economică Eurasiatică.

„Partidul Socialiștilor declară intenția de a bloca această inițiativă a PDM în Parlamentul Republicii Moldova. Ne adresăm tuturor fracțiunilor parlamentare care se pronunță pentru statalitatea țării să se opună acestei inițiative”, se mai punctează în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?