X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Scenariul înaintării candidaturii lui Putin la postul de președinte

12 sep. 2017,, 21:00   Externe
2904 0

Strategia campaniei prezidențiale elaborate de Kremlin este aproape gata. Anunțul a fost făcut astăzi, 12 septembrie, de publicația Kommersant.

O sursă apropiată administrației prezidențiale a comunicat că acest subiect a fost discutat săptămîna trecută, în cadrul unor ședințe închise. Potrivit ei, promovarea lui Vladimir Putin în funcția de șef de stat va avea loc în două etape. Prima este preconizată pentru luna noiembrie, în această lună președintele va da un acord principial de a participa la campanie.

„Este imposibil de tergiversat această chestiune pînă în decembrie, altfel ea va fi percepută drept una nefirească”, a explicat sursa. Ea a adăugat că formatul evenimentului ar trebui să fie similar celui al liniei directe a președintelui: comunicarea cu cetățenii și solicitarea de promovare din partea acestora.

Cea de-a doua etapă presupune legalizarea nominalizării lui Putin în calitate de persoană autopromovată. Colectarea semnăturilor va începe mai tîrziu, astfel încît campania oficială să fie cît mai scurtă. Legea cu privire la alegerile prezidențiale prevede că numirea zilei alegerilor trebuie să aibă loc între 7 decembrie și 17 decembrie – nu mai tîrziu de 20 de zile după aceasta (pînă pe 6 ianuarie) va avea loc înregistrarea grupului de inițiativă la CEC.

Potrivit unei versiuni, activiștii Partidului „Edinaia Rossia” îl vor ajuta pe Putin să adune semnăturile, dar fiecare dintre ei va activa ca persoană privată și nu ca reprezentant al Partidului. „Nu este vorba de antiratingul Partidului, acesta nu are un impact negativ asupra figurii președintelui în alegerile prezidențiale federale. Depinde mai mult de situația politică – cine și în ce calitate va fi admis la campania electorală prezidențială”, a comentat analistul politic Konstantin Kalaciov.


În august locuitorii Republicii Bureatia l-au întrebat pe Putin dacă el intenționează să participe la alegeri. Șeful statului a promis să se gîndească la acest lucru.

Alegerea președintelui Rusiei vor avea loc în martie 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?