Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Medalie de aur pentru Nicolae Botgros

12 sep. 2017,, 09:43   Societate
3946 0

Maestrul Nicolae Botgros, conducător artistic şi prim-dirijor al Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”, cel care a dus frumusețea muzicii populare în toată lumea, a fost distins cu Medalia de aur a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), transmite NOI.md

Medalia pentru Creativitate ia fost acordată pentru succese remarcabile și contribuția personală dar şi a orchestrei pe care o conduce la propagarea adevăratelor valori naţionale.

Această distincție a fost acordată de OMPI, la inițiativa AGEPI, în calitate de autoritate națională responsabilă de protecția proprietății intelectuale pe teritoriul Republicii Moldova.

Maestrul și-a exprimat recunoștința pentru aprecierea muncii lui de o viață, făcută la nivel înalt prin intermediul OMPI și AGEPI. ”Mulțumesc în primul rînd spectatorilor, care m-au susținut peste 40 de ani, autorităților. Să trăiască toți cei care iubesc muzica populară, pentru că ea aduce pe pămînt numai unire și fapte bune”, a adăugat Nicolae Botgros.

Conducătorul artistic şi prim-dirijorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii” este cea de-a 10-a personalitate din Republica Moldova care este distins cu Medalia de aur a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale pentru Creativitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?