Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Coreea de Nord amenință SUA

11 sep. 2017,, 20:00   Externe
2055 0

Coreea de Nord a avertizat luni SUA că le vor provoca "cele mai mari suferințe și durere" dacă vor persista în dorința lor ca ONU să înăsprească sancțiunile împotriva sa, după al șaselea test nuclear, relatează AFP.

Într-un comunicat difuzat de agenția de presă oficială KCNA, Ministerul de Externe nord-coreean avertizează că dacă Washingtonul "va pune în aplicare această 'rezoluție' ilegală cu privire la înăsprirea sancțiunilor, Coreea de Nord va acționa pentru a fi absolut sigură că Statele Unite vor plăti prețul" corespunzător.

Coreea de Nord este "pregătită și dispusă să folosească orice formă de mijloace ultime", se menționează în același comunicat, citat de DPA, în care se subliniază că Phenianul le-ar putea provoca SUA "cea mai mare durere și suferință din întreaga sa istorie".

"Lumea va asista la modul în care Coreea de Nord îi va potoli pe gangsterii americani prin lansarea unei serii de acțiuni care vor cele mai dure pe care și le-au imaginat vreodată", se mai spune în comunicat.

Consiliul de Securitate al ONU este chemat să se pronunțe luni în privința înăspririi sancțiunilor împotriva Coreii de Nord, acuzată că amenință pacea cu programele sale nucleare și de arme convenționale.


Regimul nord-coreean a efectuat la 3 septembrie al șaselea său text nuclear, declarînd că aceasta a fost o bombă cu hidrogen sau o bombă H miniaturizată, capabilă să fie montată pe o rachetă balistică intercontinentală (ICBM). În iulie, Phenianul a efectuat două teste cu ICBM.

Aceste activități nucleare și balistice contravin rezoluțiilor ONU, ceea ce i-au atras Coreii de Nord sancțiuni internaționale de șapte ori.

Cele mai severe sancțiuni aplicate pînă acum Coreii de Nord de către Națiunile Unite, impuse doar cu o săptămînă în urmă, au vizat exporturile de minereu de fier și cărbune nord-coreene, blocînd astfel vînzările internaționale de minereu, precum și de produse piscicole ale Coreii de Nord. De asemenea au fost impuse interdicții de călătorie și înghețări de active împotriva unor persoane fizice și juridice avînd legătură cu regimul de la Phenian.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?