Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Zaharova a numit cuvintele lui Merkel despre Crimeea drept argumente solide

12 sep. 2017,, 00:00   Externe
3374 0

Purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat comparația făcută de cancelarul german, Angela Merkel, între alipirea Crimeii la Rusia și unificarea Germaniei.

Ea a făcut acest lucru pe pagina sa de Facebook.

„Cineva și-ar fi imaginat, oare, acum cîțiva ani, că cancelarul german va și rezolva dilema dificilă a Crimeii, pomenind-o în contextul unificării Germaniei? Dar cînd în 2015, la conferința de la München, Serghei Lavrov, referindu-se la referendumul din Crimeea, a reamintit că «unificarea Germaniei a avut loc fără niciun referendum și noi am fost susținători activi ai acestui eveniment», publicul local s-a indignat... Acum însă menționarea istoriei Crimeii și unificării Germaniei, deși exprimată cu stîngăcie, este un punct de vedere al conducerii germane”, a scris Zaharova.

Ea a adăugat că, pe de o parte, Rusia are un argument suplimentar solid care indică în mod clar la justificarea istorică a celor întîmplate.

„Dar, pe de altă parte, nu exclud faptul că mîine mass-media germană va scrie că «hackerii ruși», cu care atît de activ sînt speriați germanii, de data aceasta «au spart» nu serverul staffului electoral, dar chiar direct pe candidat”, a scris purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe.


Angela Merkel, într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung, comentînd chestiunea referitoare la apartenența Crimeii, a amintit istoria unificării Germaniei după separarea ei în RFG și RDG.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?