PMAN nu va mai fi accesibilă pentru manifestații?

PMAN nu va mai fi accesibilă pentru manifestații?

Autoritățile municipale se gîndesc să înăsprească posibilitățile pentru organizarea evenimentelor publice în Piața Marii Adunări Naționale.

Asta pentru că, spune viceprimarul Nistor Grozavu, Primăria a primit mai multe mesaje în care atît Întreprinderile Municipale, cît și agenți privați se plîng că înregistrează pierderi.

 Potrivit responsabililor de la Primărie, Piața Marii Adunări Naționale este un simbol patriotic și ar trebui selectate evenimentele care se desfășoară în acest loc. Astfel, municipalitatea vrea să organizeze o dezbatere publică la acest subiect. 

„Dacă nu în fiecare săptămînă, atunci la fiecare două săptămîni noi închidem Piața. Nu putem veni direct cu o decizie. Trebuie să analizăm. Nu-mi place cînd se blochează transportul public”, a menționat Grozavu. 

Potrivit lui, pînă în prezent Primăria nu a perceput anumite taxe de chirie a PMAN, organizatorii de manifestații achitînd doar taxele care țin de salubrizare și ordine publică. 

La rîndul său, șeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, spune că instituția pe care o conduce înregistrează pierderi atunci cînd troleibuzele care circulă prin PMAN sînt redirecționate. 
„De la fiecare manifestație avem pierderi de circa 5 - 10 mii de lei”, a declarat Morgoci.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu1 comentariu

Ion 11 sep. 16:18

Am adresat asemenea rugaminti de mai multe ori, inclusiv si primariei mun. Chisinau. Nu este normal ca dupa o zi de lucru toti locuitorii unui oras intreg sunt impusi sa se deplaseze spre casa care si cum poate (nestiind care rute de transport public si cum circula). Cine doreste sa sarbatoreasca vre-oarecare sarbatoare nu are decat !!!, dar numai nu pe PMAN. Poftim au la dispozitie multe alte locuri: MOLDEXPO, oricare dintre periferiile (Botanica, Ciocana, Telecentru, Buiucani...) si suburbiile municipiului (Cricova, Durlești, Budesti, Singera, Bacioi, Colonita, Condrita.....) (fara sa deranjeze vre-un transport public). Sa se dea de-a dura, cum se mai zice la moldoveni, cat le incape in... Si la murdaria de dupa manifestatii trebuieste de pus punct. Dar de ce toti locuitorii municipiului trebuie sa plateasca din buzunarul lor veselia si cheful unui oarecare grup de cetateni ??? Ati facut murdarie - Va rugam sau faceti-va curatenie, sau achitati lucrul altor oameni.
Acum nici nu-mi vine sa cred ca cuiva din Primarie i-a venit mintea la loc. Dar poate acest lucru se intampla din cauza ca in prezent lipseste din Primarie primarul general D. Chirtoaca?
Speram sa nu fie aceasta informatie o gluma de prost gust si chiar salut acesta initiativa. Municipiul trebuie sa functioneze ca un organism viu, dar nu ca un organism caruia i s-a inchis aerul si el nu are posibilitate de a rasufla.
Dumnezeu sa Va ajute !

Cu respect
Ion

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load