X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sturza îl ia în derîdere pe Shor: Îmi cer scuze de la „amicul" meu

11 sep. 2017,, 09:59   Politică
5233 2

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Sturza vine cu un nou mesaj la adresa omului de afaceri cu o reputație dubioasă Ilan Șor.

Asta după ce acum o săptămînă cei doi au avut un schimb de replici, iar Sturza afirma că BEM nu a acționat în judecată firmele grupului Șor și nu a cerut despăgubiri după ce raportul Kroll a demonstrat implicarea primarului de Orhei în furtul miliardului, transmite NOI.md.

„Scuze Ilan(Șor)! Îmi cer scuze de la „amicul" meu Șor. L-am ofensat grav public! Am declarat că a furat «doar» 6,5 miliarde de lei, însă BNM mă contrazice și vine cu o precizare:

„În urmă cu doi ani, BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. a depus cereri de chemare în judecată a societăților comerciale SRL „CARITAS GROUP”, „VOXIMAR-COM” SRL. Potrivit informației prezentate de BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. în proces de lichidare, aceasta deja dispune de patru hotărîri judecătorești definitive cu privire la încasarea de la SRL „CARITAS GROUP” și alte trei societăți comerciale incluse în grupul cunoscut de public drept „Grupul Șor”, a datoriei în valoare totală de peste 12 miliarde de lei. Acțiunea civilă împotriva „VOXIMAR-COM” SRL în valoare de circa 3 miliarde lei se află pe rol în instanța de apel." Deci suma totală «ciordită» de «Grupul Șor» este de 15.000.000.000 (cincisprezece miliarde) de lei!!! Nu e o invenție de a mea, o spune chiar Banca Națională a Moldovei, lucru pe care nu avem motive să nu-l credem, precum și faptul că toate demersurile legale sînt pe rol”, scrie Sturza.

Totodată, fostul premier susține că trebuie să mulțumim Băncii Naționale a Moldovei pentru transparență.


„Presiunea publică a avut efect; am aflat, în sfîrșit, cît de mult ne datorează pe moment Șor nouă, moldovenilor! Rețineți: nouă, moldovenilor! Furtul a fost acoperit din buget. Hai, „guvernare”, la treabă! Recuperați miliardele, nu ne „contestați" cu televizorul! P.S. Da, si Aeroportul Internațional Chișinău, "cadonat" de darnicii moldoveni. P.S.2 Parafrazare. O găină este furt, un miliard – statistică!” a conchis fostul premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?