Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moscova a acuzat FBI-ul de înrăutățirea relațiilor ruso-americane

8 sep. 2017,, 22:00   Externe
3018 2

Departamentul de Stat, posibil, vrea să normalizeze relaţiile cu Rusia, dar la Washington mai curînd nu există o politică unică integră în această problemă.

Acest fapt a fost menționat vineri, 8 septembrie, de către Maria Zaharova, reprezentantă oficială a MAE al Rusiei, transmite RIA Novosti.

„Săptămîna curentă s-au spus multe despre percheziţiile (în clădirile reprezentanţelor diplomatice ale Rusiei în SUA), care au fost, după cum ne dăm seama, iniţiate de FBI (...) Potrivit informaţiei de care dispunem, tot ce se întîmplă în privinţa diplomaţilor ruşi, în spatele tuturor acestor fapte se află inclusiv angajați ai serviciilor speciale”, a explicat diplomata.

Zaharova a adăugat că acţiunile părţii americane faţă de proprietatea diplomatică a Rusiei pot fi considerate în esenţă atac raider.

Pe 31 august autorităţile americane au cerut Rusiei să-şi suspende activitatea diplomatică în clădirea consulatului general din San Francisco, precum şi în edificiile reprezentanţei comerciale din Washington şi secţiei reprezentanţei comerciale din New-York. Moscova a explicat că intenţionează să apeleze la judecată în legătură cu acţiunile părţii americane.


Peste cinci zile MAE al Rusiei a publicat imagini video cu americanii gospodărind în consulatul general al Rusiei din San Francisco. Acţiunile Washingtonului au fost calificate la Moscova drept percheziţie. Departamentul de Stat, la rîndul său, a dezminţit informaţia despre efectuarea percheziţiilor în sediul misiunii diplomatice a Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?