Candu îl ia peste picior pe Sturza: „Un maestru al vorbelor goale”

Candu îl ia peste picior pe Sturza: „Un maestru al vorbelor goale”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, dezminte informația apărută în presă precum că autoritățile nu au întreprins nimic pentru a recupera prejudiciul cauzat statului de companiile „grupului Șor”, informează NOI.md.

Democratul a explicat că pînă nu demult firmele respective figurau în procese penale, iar la recomandarea procurorilor nu puteau fi inițiate concomitent cauze civile. Candu a negat informația făcută publică de fostul premier Ion Sturza precum că termenul de prescripție pentru aceste acțiuni civile expiră în curînd.

„Acum începe procedura civilă. Termenul de prescripție nu expiră, așa cum menționează unii iluminați maeștri ai vorbelor goale. În timpul apropiat vom avea deja rezultate legate de aceste dosare, mă refer nu doar la dosarele pe interior, dar și pe exterior”, a punctat Candu.

Totodată, spicherul a calificat drept speculații informațiile precum că guvernarea ar tăinui ce-al de-al doilea raport „Kroll”.  „Nu este adevărat că raportul este gata și că autoritățile refuză să-l publice”.

Totodată, oficialul a precizat că le 18 septembrie va avea loc o ședință de lucru cu participarea premierului, guvernatorului BNM, ministrului Justiției și celui al Finanțelor, în cadrul căreia va fi elaborat un plan de recuperare a activelor bancare fraudate și va fi trasată cooperarea ulterioară cu compania „Kroll”.

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu6 comentari

Eu 10 sep. 09:09
Deleted
Вова 9 sep. 12:11

Dar moldovenii spun: " cucul îşi cîntă numele"!

яся 8 sep. 19:13

ВЫ ОБА СТОИТЕ ДРУГ ДРУГА--------НИКЧЕМНЫЕ БА-ЛА-БО-ЛЫ и ПУСТОСЛОВЫ!!!!!!!!!!!!!!!!

яся 8 sep. 19:13

ВЫ ОБА СТОИТЕ ДРУГ ДРУГА--------НИКЧЕМНЫЕ БА-ЛА-БО-ЛЫ и ПУСТОСЛОВЫ!!!!!!!!!!!!!!!!

Serafim 8 sep. 17:03

Sturza sta cu ochii pe R.Moldova si așteaptă momentul potrivit sa revină la putere in calitate de prim-ministru sau altceva. - Degeaba, lumea n-a uitat de faptele sale in R.Moldova si in Romania. Da, el e poate fi un remarcabil anti-comunist si un "unionist", dar de-facto ... din partea Moscovei si in interesele Moscovei.

miroslav 8 sep. 13:54

asa este, Sturza a demonstrat-o de multe ori, din perioada cand dorea sa devina prim ministru si pana acuma... incercand s-o faca pe desteptul, dar gafand aparandul pe platon si filat!

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load