Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Peste 3500 de tone de fructe vor ajunge în școli începînd cu luna octombrie

8 sep. 2017,, 13:41   Societate
2469 1

Pentru asigurarea zilnică a celor circa 340 de mii de elevi din clasele primare și gimnaziale cu mere, Guvernul va livra școlilor circa 3500 de tone de fructe.

În luna octombrie Guvernul va lansa Programul național de asigurare a elevilor cu fructe proaspete, care va avea drept obiective principale sporirea consumului regulat de fructe în rîndul copiilor și susținerea producătorilor autohtoni.

Potrivit vicepremierului Octavian Calmîc, Programul va cuprinde elevii claselor primare și gimnaziale din toate instituțiile preuniversitare din țară, inclusiv cele private, și va fi susținut de Guvern anual.

Timp de 7 zile va fi elaborat conceptul, regulamentul, caietul de sarcini și alte documente necesare pentru punerea în aplicare a Programului. Participanții la reuniune, reprezentanți ai diferitor instituții de stat, Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe ”Moldova Fruct”, precum și unor organizații nonguvernamentale au convenit că fructele vor fi procurate doar de la producătorii autohtoni în urma unui examen fitosanitar, care dispun de condiții de păstrare a acestora și asigură îndeplinirea cerințelor înaintate pentru standardele fructelor.

Pentru livrarea fructelor către instituțiile de învățămînt urmează să fie desfășurat un concurs între companiile de transport/logistică, care să asigure săptămînal instituțiile școlare cu cantitatea necesară de fructe, iar monitorizarea procesului de realizare a programului să fie efectuată de secțiile raionale de educație. În scopul elaborării unui program eficient de asigurare a elevilor cu fructe proaspete, membrii grupului de lucru au decis să atragă în acest proces partenerii de dezvoltare, societatea civilă și să consulte experiența internațională în domeniul dat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?