Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ședințele Parlamentului ar putea începe mai devreme

8 sep. 2017,, 09:02   Politică
2391 0

Ședințele Parlamentului ar putea începe mai devreme în sesiunea de toamnă-iarnă decît în ceilalți ani.

Declarația a fost făcută de deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Potrivit parlamentarului, de regulă, ședințele legislativului încep în luna octombrie, dar anul curent acestea ar putea începe mai devreme. Sergiu Sîrbu susține că deputații au de muncit foarte mult, inclusiv pentru că există un număr mare de legi respinse de președintele Igor Dodon și care trebuiesc revăzute și revotate în Parlament.

Deputatul socialist Grigore Novac a declarat că fracțiunea PSRM va insista ca legile întoarse de șeful statului în Parlament să fie revăzute și consultate cu populația. „Sperăm ca obiecțiile șefului statului să fie luate în considerare”, a declarat deputatul.

Deputatul neafiliat Lilian Carp consideră că vor fi și surprize în această sesiune de toamnă-iarnă a Parlamentului. „Eu sper cel puțin ca lumea să înțeleagă acest teatru absurd pe care îl vom avea în viitoarele ședințe ale legislativului. Noi sîntem în an pre-electoral și multe dintre acțiuni vor fi populiste. Este important ca acele proiecte de lege care vor fi votate să nu ducă la înrăutățirea situației”, a spus deputatul.

Sesiunea de toamnă a Parlamentului a început pe 4 septembrie. Deputații au revenit la activitatea lor în comisii, fracțiuni, precum și în teritoriu prin întîlniri cu cetățenii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?