X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dispută între CMC și Ministerul Educației din cauza unui lot de teren

7 sep. 2017,, 17:20   Capitala
3097 0

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis un demers Consiliului municipal Chișinău (CMC) prin care îi cere să cedeze scuarul Muzeului Național de Artă din Chișinău, informează NOI.md.

Activistul civic Victor Chironda susține că la solicitarea directorului Muzeului, Tudor Zbîrnea, terenul scuarului urmează să fie folosit pentru construcția unui depozit. Potrivit activistului, Ministerul Educației intenționează să atace în judecată CMC în cazul în care solicitarea nu va fi satisfăcută.

”În viziunea dlui Zbîrnea, un depozit pentru muzeu e mult mai în ”interesul public” decît un scuar amenajat pentru oameni. Avem o situație în care oamenii de cultură se ocupă cu un fel de atacuri raider asupra spațiilor publice din oraș și folosesc pîrghiile statului pentru asta. Rușine, Dle Tudor Zbîrnea”, a comentat Chironda.

El a precizat că va prezenta în viitorul apropiat Consiliului monumentelor din cadrul Ministerului Culturii proiectul pentru reamenajarea Scuarului "Onisifor Ghibu", după care va depune actele pentru obținerea certificatului de urbanism.

Menționăm că în noiembrie 2015 CMC a aprobat o hotărîre prin care a cedat scuarul Muzeului de Artă pentru construcția unui depozit de păstrare a patrimoniului cultural al instituției. Ulterior această decizie a fost anulată de Consiliu, iar terenul a revenit în proprietatea municipalității.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?